Új termékünk egy másik superfood: a BÚZAFŰLÉ.

Tudta, hogy Szent-Györgyi Albert élete utolsó éveit a búzacsíra tanulmányozásának szentelte, miközben a rák ellenszerét kutatta? 93 éves koráig napi rendszerességgel fogyasztotta a búzafű levét az általa szintetizált nagy dózisú C-vitaminnal. (Ebben az interjúrészletben beszél róla: Szent-Györgyi Albert a rákról)

A természet vérének is nevezett ital élettani hatásai különösen erősek és sokrétűek. Ann Wigmore, a Puerto Ricoi Natural Health Institute vezetője magyarul is megjelent könyvében (Búzafű. Bp., Mandala-Véda Kiadó Kft, 2000.) 160 oldalon részletezi a búzafűből nyert ital jótékony hatását. A búzafűlé nem csak nagymennyiségű klorofilt tartalmaz, hanem számtalan ismert ásványi anyagot, nyomelemet és (többek között A, B-komplex, C, E és K) vitaminokat. Emellett roppant gazdag fehérjeforrás, hiszen a benne lévő 17 aminosav a fehérjék építőköveiként funkcionál. Ennek következtében a búzafűlé:

  • erősíti az immunrendszert,
  • fokozza az anyagcserét,
  • serkenti az emésztést,
  • tisztítja és oxigénnel dúsítja a vért,
  • méregtelenít,
  • szabályozza a vércukorszintet,
  • szabályozza a hormonszintet,
  • megköti a sejtkárosító szabadgyököket,
  • gátolja a káros baktériumok szaporodását.

Eredményesen használják az immunerősítésben, a betegségek és fertőzések elleni védekezésben, a daganatos betegségek terápiájának kiegészítéseképpen. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy nem csodaszerről van szó, hanem egészségtudatos életmódot folytatók nélkülözhetetlen táplálékáról. (Ann Wigmore úgy tekint rá, mint az Élő Ételek egyikére, ennek megfelelően a Living Foods Lifestyle alapvető összetevőjére.) Ezt az élő enzimekkel teli, páratlan erőt helyi termékként teszem hozzáférhetővé az Ön számára, gyorsfagyasztással őrizve meg a frissességét. Az alábbiakban pedig el is árulom, hogyan.


Hogyan készül? 


Vegyszermentes bánkúti tönkölybúzamagot hajtatok BIO palántaföldön, steril környezetben. Imádom látni, ahogy napról napra fejlődnek a csírák, előbújnak a levelek, és hamarosan egy mini zöld mező terjeszkedik előttem. Szinte érezni, hogy a kicsi magokban benne van minden, ami a természetben esszenciális. A magokat és a levágott leveleket is fertőtlenítem (a Biokontroll Hungária által javasolt) Stericlean BIO technológiával. Majd alapos mosás után egy speciálisan a búzafűre kifejlesztett lassúpréssel kinyerem a búzafű levét.


 

Miért fagyasztással tartósítom? 

A kinyert kevéske levet azonnal steril jégkockatartó zacskóba töltöm és néhány perc alatt gyorsfagyasztással kőkeményre dermesztem. Jelenleg a gyorsfagyasztás a legkíméletesebb technológia az élő lé tartósítására. Így sérülnek legkevésbé a benne lévő élő anyagok, és kíméletes felolvasztás után az enzimek, vitaminok, nyomelemek szervesen és hatékonyan tudnak beépülni a szervezetünkbe. 

 

Hogyan árusítom?

Fagyasztott állapotban, 24 kockából álló csomagokban. Egy csomag ára: 5000 Ft. Naponta 1-3 kocka elfogyasztása javasolt. Mivel fagyasztott termékről van szó, Szolnokon, valamint Jászberényben és vonzáskörzetében ingyenes kiszállítás kérhető, a vásárokban pedig speciális thermo tasakot tudok adni hozzá.

 

Hogyan érdemes otthon felolvasztani a fagyasztott kockákat?

Gyorsan, kíméletesen, közvetlen hő- és sugárbehatás nélkül. Ne használjon mikrót! Tegye a fagyott kockát egy kisebb csészébe és állítsa a csészét egy nagyobb, melegvízzel teli pohárba vagy edénybe. 5 perc alatt felolvad és máris fogyasztható, lehetőleg éhgyomorra. A fagyott búzafűlé kockát beleteheti a már elkészített turmixába is. Viszont kerülje a közvetlen turmixolását, mert a gyors forgásból származó súrlódási hő lebonthatja az általam gondosan megóvott enzimeket. 

  

Milyen az íze? Mivel ízesíthetjük?

Mindig meglepődöm, mennyire más minden termés íze. Az egyik szinte édeskés, a másik kissé borsos, a harmadik enyhe chilis utóízzel szolgál, szóval csupa meglepetés. Ami viszont biztos: erőteljes, fűszeres „zöld” íze van. Mivel kevés természetes vizet tartalmaz, tömény, sűrű. Így elég egy-egy kockányi belőle, az is tele van életerővel. Ha valaki el szeretné nyomni az alapízét, próbálkozhat zöldfűszerekkel, fokhagymával, gyömbérrel, szárzellerrel, káposzta, répa, cékla és más zöldségek levével. Vagy hígíthatja hűtött zöld teával. Erősen savas itallal ne vegyítsük, mert befolyásolhatja beltartalmi értékeit: gyümölcslevekkel összekeverni ezért nem a legjobb választás. 

 

Ihatjuk-e együtt az Ómózsi Céklalével?

Mivel az Ómózsi Céklalé enyhén savas kémhatású, inkább ne keverjük vele össze és időben se egyszerre igyuk. Ha mindkettőt fogyasztani szeretnénk, akkor például éhgyomorra igyuk a búzafű levét és tízóraira vagy ebéd előtt a céklalevet. Hasonló élettani hatásaik miatt a búzafűlé iható a céklalé fogyasztásának szüneteiben is. A búzafűlé fogyasztásában pedig nem kell szünetet tartani. 


Ez is, az is váljék egészségére!


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.