egy íz mind felett

ÓMÓZSI CÉKLALÉ

100% tisztaságú préslé, amely NEM tartalmaz hozzáadott cukrot, vizet, tartósítószert. Alapos tisztítás után a cékla nyersen kerül darálásra és préselésre. A lé ideális (az elállása szempontjából kulcsjelentőségű) Ph-értékét némi citromsavval állítjuk be, majd hőkezeléssel tartósítjuk. 82,5 fokra hevítve – azaz nem forralva, ami már sértené a beltartalmi értékeit – azonnal bag-in-box zacskókba töltjük, hogy hosszan őrizze frissességét. (A cékla kb. 30%-os lékinyerésével számolva 1 liter céklalé több, mint 3 kg céklát tartalmaz, egy zacskó, azaz 3 liter pedig kb. 10 kg-ot.) Íze kifejezetten kellemes, édeskés, egyáltalán nem „föld ízű”. (A lé elállásához nélkülözhetetlen citromsav egyébként az ökológiai élelmiszerek előállításánál is engedélyezett savanyítószer, amelyet a szervezet teljes mértékben hasznosít. Erről bővebben itt lehet olvasni: http://tudatosvasarlo.hu/eszam/e-330-citromsav.)

Ajánlott fogyasztása: napi 2-3 dl (ha lehet, inkább a reggeli órákban), amelyhez érdemes fokozatosan hozzászoktatni a szervezetünket, vagyis néhány napig csak 1-2 dl-t inni, aztán, ha úgy kívánjuk, valamivel többet. Annak, aki kúraszerűen (napi rendszerességgel) fogyasztja, 2 hónap után érdemes 1-2 hét szünetet tartania.

Az Ómózsi céklalé felbontás nélkül 1 évig áll el. Felbontás után ajánlatos hűtőben tartani, ahol 4-5 hétig áll el. (A zacskóból azonban semmiképp ne öntsük ki!) 

Ára: 3400 Ft / 3l céklalé, csappal ellátott bag-in-box zacskóban. Doboz: + 200 Ft. (Feladott csomagban 3200 Ft + csomagolási és szállítási költség. Részletesen lásd a Kapcsolat oldalon.)

ÓMÓZSI CÉKMALÉ

Ha valaki a céklalé élvezeti értékét kihasználva, kifejezetten ivóléként szeretné fogyasztani, almalével kevert változatban is megteheti. Az Ómózsi cékmalé 70% céklát és 30% almát tartalmaz (Jonatánt, Goldent, Idaredet és Mutsut vegyesen), hozzáadott cukor, víz, tartósítószer nélkül. A levet hőkezeléssel tartósítjuk: 82,5 fokra hevítve azonnal bag-in-box zacskókba töltjük, hogy hosszan őrizze frissességét. (A cékla kb. 30%-os és az alma 70%-os lékinyerésével számolva egy zacskó, azaz 3 liter cékmalé kb. 7 kg céklát és 1,5 kg almát tartalmaz.) Íze kellemesen édes, emiatt a gyerekek is jobban megisszák. (A lé elállásához nélkülözhetetlen citromsav egyébként az ökológiai élelmiszerek előállításánál is engedélyezett savanyítószer, amelyet a szervezet teljes mértékben hasznosít. Erről bővebben itt lehet olvasni: http://tudatosvasarlo.hu/eszam/e-330-citromsav.)

Az Ómózsi cékmalé felbontás nélkül 1 évig áll el. Felbontás után ajánlatos hűtőben tartani, ahol 4-5 hétig áll el. (A zacskóból azonban semmiképp ne öntsük ki!) 

Ára: 3400 Ft / 3l cékmalé, csappal ellátott bag-in-box zacskóban. Doboz: + 200 Ft. (Feladott csomagban 3200 Ft + csomagolási és szállítási költség. Részletesen lásd a Kapcsolat oldalon.)

ÓMÓZSI CÉKLÁS CUKKINILÉ

Összetevők: 70% cukkinilé + 30% céklalé és céklalevél leve. Azok számára készítettem, akik bármilyen oknál fogva számolgatják a kalóriákat vagy tartózkodnak az édes ízektől: a cukkini hosszú, jellegtelen ízű levéhez tettem az édes céklalevet és a cékla levelének levét. Kevesen tudják, hogy a levél többszörös vitamintartalommal bír a gumóhoz képest, kár veszni hagyni! Így egy unikális, natúr ízvilágú zöldséglevet sikerült alkotni. A sportemberek kedvence. 2021 újdonsága. Limited edition!

Az Ómózsi céklás cukkinilé felbontás nélkül 1 évig áll el. Felbontás után ajánlatos hűtőben tartani, ahol 4-5 hétig áll el. (A zacskóból azonban semmiképp ne öntsük ki!) 

Ára: 2000 Ft / 2l céklás cukkinilé, csappal ellátott bag-in-box zacskóban. Doboz: + 200 Ft. (Feladott csomagban 2000 Ft + csomagolási és szállítási költség. Részletesen lásd a Kapcsolat oldalon.)

ÓMÓZSI SÜTŐTÖKÖS CÉKMALÉ

Összetevők: 50% almalé, 40% céklalé, 10% sütőtöklé és püré + fahéj, gyömbér, fűszerek. Valóságos felüdülés így ősszel-télen a jó meleg szobában kortyolgatni ezt a karácsonyi ihletettségű, finom és egészséges ivólevet. Alapja az édes almalé, de természetesen van benne céklalé is, a sütőtök pedig kellemesen rostossá teszi. Egy csipet fahéj, gyömbér és fűszerek idézik az adventi időszak illatait.

Az Ómózsi sütőtökös cékmalé felbontás nélkül 1 évig áll el. Felbontás után ajánlatos hűtőben tartani, ahol 4-5 hétig áll el. (A zacskóból azonban semmiképp ne öntsük ki!) 

Ára: 2200 Ft / 2l sütőtökös cékmalé, csappal ellátott bag-in-box zacskóban. Doboz: + 200 Ft. (Feladott csomagban 2200 Ft + csomagolási és szállítási költség. Részletesen lásd a Kapcsolat oldalon.)

ELFOGYOTT!

ÓMÓZSI BÚZAFŰLÉ

2021 tavaszától egy másik superfood: a búzafűből nyert lé készítésébe kezdtem. Vegyszermentes bánkúti tönkölybúzamagot hajtatok BIO palántaföldön, steril környezetben, majd alapos mosás után egy speciálisan a búzafűre kifejlesztett lassúpréssel kinyerem a 10-14 napos búzafű levét. A levet azonnal steril jégkockatartó zacskóba töltöm és néhány perc alatt gyorsfagyasztással kőkeményre dermesztem. Jelenleg a gyorsfagyasztás a legkíméletesebb technológia az élő lé tartósítására. Így sérülnek legkevésbé az élő anyagok, és kíméletes felolvasztás után az enzimek, vitaminok, nyomelemek szervesen és hatékonyan tudnak beépülni a szervezetünkbe.

Az Ómózsi Búzafűlé fagyasztott állapotban, 24 kockából álló csomagokban kapható. Mivel fagyasztott termékről van szó, Szolnokon, Jászberényben és vonzáskörzetében ingyenes kiszállítás kérhető, a vásárokban pedig speciális thermo tasakot tudok adni hozzá. A kockákat kíméletesen, közvetlen hő- és sugárbehatás nélkül érdemes kiolvasztani. Mikró használata nem javasolt! Tegye a fagyott kockát egy kisebb csészébe és állítsa a csészét egy nagyobb, melegvízzel teli pohárba vagy edénybe. 5 perc alatt felolvad és máris fogyasztható, lehetőleg éhgyomorra. 

Az Ómózsi Búzafűlé fagyasztva tárolandó és a készítéstől számított 8 hónapig használható fel. 

Ára: 5000 Ft / 24 kocka. Naponta 1-3 kocka elfogyasztása javasolt. (Csak személyesen vásárolható meg.)


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.